Aga alguses nii ei olnud

Jagage armastust

Teate, täna maailm moonutab kõike ja ka Jumala Sõna võib erinevalt mõista. Ütlen teile veel, et see kuidas meie, slaavlased, mõistame Jumala Sõna ja see, kuidas see on tegelikult kirjutatud, ei kattu alati omavahel. Seda seetõttu, et me oleme erinevast kultuuriruumist ja meie arusaamine ja suhtumine mehesse ja naisesse on erinev. Kui vaadata slaavi Venemaad ja paganlikku Venemaad, siis tõusevad juuksed peas püsti avastades, kuidas naistesse sel ajal suhtuti. Meie juuri ja koode pole keegi ära muutnud ja me kõik ühineme ühte suurde peresse, ühe ja sama koodi alla, mille nimi on Jumala kuningriik ja meil on võimalik muuta oma mõtlemine ja oma suhtumine, seetõttu pole võimalik jääda sellesse vanasse kultuuri ja samal ajal elada Jumala kuningriigi kultuuris. Mingis uues vormingus. Teate, et igal riigil ja rahval on oma kultuurikood ning slaavlastel on enda oma, aga mitte sellest ma ei tahtnud täna rääkida.  

Minu eesmärk ei ole täna kedagi noomida, et te pärast naisteteenistust koju jookseksite ja ütleksite oma meestele: “Vot seda jutlust pead sa kuulma!” Ta ei ole millekski kohustatud ja keegi ei pea teda millekski sundima. Ma tahan, et meie teenistus ehitaks üles ja kohe kindlasti ma ei soovi, et see hävitaks.  

Ennekõike ma tahan, et meie, naised, mõistaksime, kuidas oli alguses, kuidas Jumal lõi naiseliku alguse ja mida tähendab üldse olla naine. Mida üldse tähendab olla naiseliku loomusega. Varem oli see naljakas, kui öeldi, et ilusa ja armsa kleidiga neiu varjus võib peituda brutaalne mees. Enam see nii naljaks ei ole. Hoolimata sellest, kui õrn iludus ka välja ei näeks, võib tema sees peituda selline jõuline mehelik algus, et mõned mehed isegi kadestaksid seda. Samas on tänapäeval mehi, kes on väga naiselikud ja tahaks neilt õppida, kuidas olla naiselik. Tänapäeval eksisteerib ka selliseid näiteid. Ma ei räägi siin homoseksuaalsusest või lesbianismist, aga meis on olemas nii mehelik kui naiselik algus ja millist koera sa toidad, see sinus elab. Mina tahan edaspidi toita endas naiselikku ja mitte mehelikku algust. Kui endast rääkida, siis päris kaua aega oma elust olen veetnud kirikus ja see pole nagu klubikaart minu jaoks, mille emotsioonide ajel ostsin, aga ei kasuta, vaid ma tõesti käin kirikus stabiilselt ja teenin siin. 

Me elame enamasti patriarhaalses ühiskonnas, kus mehed meid õpetavad. Kuidas saab mees naist õpetada, kui ta naist ei tunne? Ta õpetab talle, kuidas olla hea mees, kellel on lisafunktsioon. Telefonil on samuti peamine funktsioon võtta vastu ja teha kõnesid, aga on ka lisafunktsioonid ja hind sõltub sellest, kui palju sellel telefonil neid on. Ma sain aru, et mehed ei tee seda meelega. Koolis neile õpetati matemaatikat, füüsikat. Nad ei ole kokku puutunud sellega, kes on naine.  

Vahel mulle tundub, et me oleksime nagu hingeta asjad, kuna me kahjuks ei tunne üldse omaenda hinge. Meil keelati olla naine ja mitte tahtlikult, aga seetõttu, et nad ei tea ja ei ole seda õppetundi õppinud. Ma olen tänulik, et ma elan sellisel ajastul nagu praegu, kus on palju õppematerjale ja võimalusi areneda. Paljud mehed on lõpuks hakanud uurima, et kes see naine siis on. Need on sellised mehed, kes tahavad elada normaalses ja heas peres, mitte peres, kus sa kõiki kontrollid ja kõik istuvad ja ootavad, millal võib jalga lasta sellelt ürituselt nimega pere. Ei, ma räägin meestest, kes tõesti mõtlevad, et miks me ei suuda koos elada, vahest me ei tunne seda inimest, kellega me koos elame. Seetõttu ma tahan täna koos teiega mõtiskleda teemal, kuidas kõik oli alguses. Kes on naine? Me kõik teame ja see pole saladus, et naine võeti mehe seest välja. Alguses oli inimene, ma eeldan, et mees ja naine üheskoos. Aadam annab nimed loomadele ja on kirjas, et ei leitud temale vastavat partnerit ja mida Issand teeb? Ta võtab Aadamalt ribi. See on väga tähti. Ta ei lõika Aadamal nimetissõrme, vaid võtab ribi. Ribi kaitseb kõiki elutähtsaid organeid. Sellest ribist loob ta naise. Nii Ta siis eraldab mehe naisest. Naiselik algus läheb naise sisse. Mis see on? Kuidas sellega elada? Kas ta peab olema Aadamaga mehelikus alguses või peab ta olema mingis teises stiihias?  

Ja Aadam ütles: „See on nüüd luu minu luust ja liha minu lihast. Teda peab hüütama mehe naiseks, sest ta on mehest võetud!” (2. Mo 2:23) 

Mulle öeldi, et vanas heebrea keeles on kirjas mehelik ja naiselik algus, ehk siis Issand eraldab meheliku ja naiseliku alguse. Koguduses meile tihti ei õpetata, kuidas olla naised, aga enamasti õpetatakse, kuidas olla head mehed. Ma ei tea, võibolla on teid üles kasvatatud teistsuguses teenistuses, aga kui ma endast isiklikult räägin, siis ma pikki aastaid õppisin seda, kuidas olla üks hea mees. Selline hea vend, kes pöörab mägesid pahupidi ja teate, mul tuli see väga hästi välja. Näete ju isegi, et olen tugev ja seetõttu ma märkasin, et selle tugevuse juures annab just mehelik algus võimaluse vallutada maad. Mehelikule algusele on antud meelevald. Mehele ja naisele on öeldud, et paljunege ja täitke maa, aga see, mida peab tegema Aadam, vallutama maa on just see mehelik algus. Kui oma elust rääkida, siis mul oli selline etapp oma elus, kus ma vallutasin maad ja ma olin siiralt veendunud, et see on minu päästenöör. Muidugi füüsilise elu jaoks on see selline hea turvapadi, kui sul on töö ja autoriteet, vallutatud maad, aga see eemaldab paljudest meist naiselikkuse ja meie peresid tabab krahh. Mehed muutuvad nõrgaks, naised saavad jõudu juurde ja algavad probleemid. Aga vaadake, kuidas kõik oli alguses. Selles salmis näeme me kahte olulist asja, mida Issand meile täna õpetab vaadake: 

Ja Aadam ütles: „See on nüüd luu minu luust ja liha minu lihast. 

Ehk siis teiste sõnadega jah, ta tunnistab, et naine on luu tema luust ja liha tema lihast. Semiidi keeles tähendab väljend luu minu luust – minu teine mina. 

Mida tähendab “minu teine mina”? Kujutate ette, et Aadam tuli naise juurde ja ütles: “Sa oled minu teine mina.” Te pole keegi võõras. Mõelge nüüd kui teie mees ütleks teile seda, kuidas te sellele reageeriksite. Te lõõgastuksite? Te ei peaks midagi tõestama. Minu teine mina. 

Lähme edasi. 

Aadam ütleb, et “sa oled samasugune nagu mina. Sa oled mulle sama kallis, nagu mina olen iseendale.” 

Kui palju probleeme kaoks meie elust, kui keegi meile ütleks: “Sa oled samasugune nagu mina. Sa oled mulle sama kallis nagu mina olen iseendale.” Kui me naistena lepime sellega, et kuuleme enda aadressil sõnu: “Sa pole selline nagu mina! Sa pole väärt! Peaksid üleüldse rõõmustama, et ma siin sulle vastu tulin.” 

Mis sellisel hetkel sünnib? Naiselik algus hakkab elama ennast tõestades. Ma veel tõestan sulle, et ma olen samasugune nagu sina!  

Töötades palju naistega ma analüüsisin, et tänapäeval kahjuks paljud naised nõustuvad armukese rolliga. Aga teate, mis selle juures tekitab neis kõige enam vaimustust ja miks nad selle tee valivad? Kuna mees, kes tahab seda naist vallutada ütleb talle: “Sa oled minu jaoks eriline! See naine, kes mul praegu on, pole mulle oluline. Kannata, ma varsti lahkun tema juurest. Aga sina oled minu teine mina. Lõpuks ometi ma kohtusin sugulashingega!” Ja naine jookseb pea ees sellesse suhtesse. Siiralt uskudes, et tema valiti välja tuhandete seast, aga samal ajal ta nõustub automaatselt teisejärgulise rolliga. Kujutate ette, kui rumal see tegelikult on. Neiud, me oleme nii sõltuvuses sellest. Olge tähelepanelikud selle inimese suhtes, kes teile täna seda räägib. Te olete selline nagu mina.  

Kui naine seda ei kuule ja ei tea, siis hakkab naine seda tõestama. Kui teie ja mina elame ennast tõestades, siis me oleme selles edukad, mu kallid naised. See tuleb meil hästi välja. Elu näitab, et me oleme täna palju edukamad, kui meie mehed, aga oli ainult üks asi, mida mees pidi tegema. Ütlema, et sina oled selline nagu mina. Mitte ütlema: “Mis sa siin üldse teinud oled?” Vaid, kui ta ütleb: “Sa oled selline nagu mina.” 

Teine on selle sarnane: Armasta oma ligimest nagu iseennast! (Matteuse 22:39) 

Kõike siis, mida te iganes tahate, et inimesed teile teeksid, tehke ka nendele! See ongi Seadus ja Prohvetid. (Matteuse 7:13) 

Mind kuulavad kindlasti praegu ka abielunaised. Naised, kes olid abielus või sõbrustasid meestega. Mis juhtub? Meie naiste loomus on ohvrimeelne. Seksuaalsetes-ja emotsionaalsetes suhetes on nii, et mees osaleb ja naine andub. Seetõttu on ka meeste ja naiste abielurikkumised erinevad. Kui mees läks ära, siis see pole veel kindel, et ta on läinud. Aga kui naine läheb ära, siis on asi tõsisem, kuna meil on ohvrimeelne loomus. Me ohverdame ja anname endast.  

Näiteks, kui teie mees suhtub ühtedesse inimestesse lugupidamisega, kannatlikkusega, armastusega ja on lahke, aga teie vastu ei näita üles mingit austust, kannatlikkust, armastust ning on hoopis ahne. Naine aga mõtleb – ma olen ju naine. Mu armas naine, kui te seda jätkuvalt talute, siis te ei ole varsti enam naine. Teist saab tema kõrval üks tema hea kambajõmm, kes tõestab sellele mehele, et te olete samasugune nagu tema. Võid osutada kellelegi armastust, heldust ja hoolitsust, aga sinu, kallis mees söön hommikusöögiks ja kodudes hakkab pihta lahing, sõda ja häving. Kõige selle sees kasvavad üles lapsed. 

Jumal lõi meheliku ja naiseliku alguse ja just sellises liidus sünnib midagi jumalikku. Seetõttu ma palun teid naised, et te hakkaksite sellest mõtlema. Keelake endale selliste asjadega leppimine. Ärge lubage endasse nii suhtuda.  

Mina olen oma loomult lahke. Kui mu mees andis kellelegi raha, siis mul polnud selle vastu midagi, otse vastupidi, aga kui ma märkasin, kuidas ollakse lahked teiste meeste ja naiste vastu, aga kui minu suunas pöörduti, siis sain mina täiesti vastupidise käitumise osaliseks. Kas siis tärkas minus “nõid”, “iisebel”, “närvide väljasööja”, “tema kutsumise ründaja”? Ei, tüdrukud! Teis ärkab ellu naine, kes protesteerib: “Hei oota! Kõigepealt mina! Sest seal, kus on kaks, olen mina kõigepealt.“ Selles seisnebki naise ohutus, kui ta on mehe poolt kaetud. Kui naine näeb, et mees suhtub samamoodi endasse, inimestesse, siis tähendab ka minusse. 

Mu kallis õde, kas te olete oma meest kadestanud, kui ta ostis endale uued riided, aga teile ei ostnud? Arvata võib. Ma mäletan kui ma triikisin tema triiksärke ja tahtsin need põlema panna, kuna tal olid uued riided, aga mul ei olnud. Kas võitlesin siis iseenda sees  “nõia” ja “iisebeliga”. Ei, ma võitlesin naiseliku algusega. Oleksin pidanud istuma diivanile, jalad välja sirutama, pesemata nõudele, koristamisele, lastele ja tema kutsumisele käega lööma. Ta oleks ühel hetkel märganud, et miski on läinud valesti.  

  • Aga, mis juhtus? 
  • Sa unustasid minu ära. 

Samamoodi saame seda printsiipi kasutada koguduses. Vahel te teete midagi inimeste eludes ja see pole enam hoolitsus, aga juba teenuste osutamine. Inimesel pole seda enam ammu vaja, aga te olete ta juba üle toitnud ja saanud juba jumalaks tema elus. Aga teate, inimesed ei oska kummardada selliseid jumalakesi, nad pühivad teie peal jalgu ja ükskõik, mida imelist te inimesele pole teinud, kui te ei õpeta neid tagasi andma mitte just teile, aga ükskõik kellele midagi andma, siis olete sünnitanud enda kõrvale koletise. Seetõttu me vajame naistena, et kui meie kõrval on mees, kes valis meid välja tuhandete seast ja palus meie kätt, siis vähemalt minimaalselt oleks tema vastutada see, et ta suhtub meisse nii, nagu iseendasse ja teistesse. See on käsk. Nii on loodud naiselik algus. Teie pole esimene, aga tema on esimene. Nii oli alguses. 

Ma saan aru, et meil pole nii ideaalne pilt ja võibolla polegi seda võimalik ehitada aga vähemalt mingites uutes suhetes või suhtumises endasse ja teistesse inimestesse, püüdke mõista, et te ei võitle enda sees, mitte “nõiaga”, aga naisega, kellel juba geneetiliselt on südames karje: “Miks minusse nii suhtutakse!! Ma olen ju kõige lähedasem!” 

Naine läheb pingesse, kui ta näeb erinevust selles, kuidas tema mees suhtub ühtedesse inimestesse, endasse ja sinusse. Sel hetkel ärkab sinus naine ja see on normaalne. Kujutate ette, kui palju aastaid me oleme teda enda sees tapnud, siiralt arvates, et mees ühel hetkel seda hindab? Mu kallis, inimene kunagi ei hinda seda, millesse ta pole oma panust andnud. Miks on Jumalale vaja, et me tooksime ohvreid? Kuna kui me ei panusta, siis me ei väärtusta seda kõike. Ja kui keegi täna soovib, et kõik oleks tasuta, siis ma ütlen teile, et te soovite seda, et mitte miski ei oleks teile kallihinnaline. Me hindame ainult seda, mille eest maksame. Panus. Ma ei räägi ainult rahast. Nagu juudid ütlevad: “Hea, et ainult raha võttis!” Keegi on toonud siin altarile oma elu ja saatuse. 

“Ja Aadam ütles: „See on nüüd luu minu luust ja liha minu lihast. Teda peab hüütama mehe naiseks, sest ta on mehest võetud!” (1 Mo 2:23) 

“Liha minu lihast” on tõlgitud ühes tõlkes nii “see, kellega ma saan oma tundeid ja mõtteid jagada.” See tähendab seda, et kui naine kuuleb Aadama hinnalisi sõnu, siis sel hetkel annab ta Aadamale autoriteedi. Mäletate, ühel konverentsil rääkisin, et naiselik algus vajab seda, et kellelegi alistuda. Ükskõik kui tugev naine te ei oleks, otsite te ikkagi seda, kellele alistuda. Paljud naised on väga palju saavutanud ja on väga autoritaarsed, aga siis märkate, kuidas tema üle valitseb teismeline poeg. Ta alistub pojale. Ta vajab kedagi, kellele alistuda. Muidugi on see kõik destruktiivne.  

Kui mees on siiras ja usaldab naist nii nagu iseennast, siis naine annab talle autoriteedi. Kui mehel on autoriteet, siis naine austab teda ja ta lubab anda endale nime. Mäletate Aadam andis Eevale nime. Mis on nimi? Nii nagu laevale nime annad, nii ta ujub. Kui te abiellute, siis te lubate sellel mehel anda endale nime, kujundada teie saatuse ja seetõttu on naised sageli meeste valikute pantvangis. Tänapäeval on meil nii raske. Peame kunstlikult ennast alistama, alluma, ütlema oma nime välja peegli ees, kuigi ei armasta seda nime ega vasta sellele. See on fundamentaalne. Enne kui midagi ehitada, peab nõustuma. Või kui kaks paluvad midagi ühel nõul olles, siis nad saavad selle taevaselt Isalt. 

Kui on kadunud hingeline side, siis pole usaldust ja te räägite erinevates keeltes. Mina ignoreerisin seda aastaid ja veensin ennast, et me vähemalt vaatame ühes suunas ja jookseme ühe eesmärgi suunas. Aga kui te tahate koos aega veeta, aga mehel pole teie jaoks märkmikus aega eraldatud, siis on kõik. Ükskõik, millise nime ta teile ei annaks, te ei reageeri sellele nimele. Te annate endale teise nime. 

Mäletate, kui inimesed ehitasid torni ja Issand ütles, et tuleb kiiresti keeled ära segada, muidu nad ju ehitavadki selle torni. Apostlite tegudes on kirjas, kuidas usklikud olid koos üksmeeles ja Jumal lisas päästetuid kogudusse. Alguses 5000 pärast 7000. Lühikese aja jooksul kogudus kasvas. Miks? Kuna oli üks hing. Nad rääkisid, said aru ja mõistsid üksteist ühtemoodi. Mis aga toimub tänapäeval? Me ei arenda suhtlemisoskust lähedaste inimestega. Kui ma küsin teilt täna, kas te palvetate oma abikaasaga kahekesi? See on kõige raskem. Te võite palvetada liftis naabriga, aga ainult mitte oma naisega. Kurat teeb kõik selleks, et me omavahel ei suhtleks, et meie pretensioonid  ja negatiivsed väljaütlemised ainult kasvaksid ja me kasutaksime teineteist, sest meil on nüüd kohustused teineteise ees. 

“See, kellega ma saan oma tundeid ja mõtteid jagada.” Eeva rääkis Eedeni aias maoga. Mulle väga meeldib see, kuidas mõned jutlustajad räägivad, et Eeva rääkis maoga, kuna Aadam temaga ei rääkinud. Selles tõesti on midagi. Kuidas see meie reaalses elus välja näeks? Mees hoiab omaette ja ei räägi teiega, aga teie hakkate juba asju välja mõtlema. Või ta ütles midagi ja teie saite sellest täiesti valesti aru. Kui ma räägin oma elust, siis mul pole üldse suhtlemisoskust. Kui ma hakkan rääkima, siis ainult valjul häälel ja hüsteeriliselt. Paljud on suhtlemisoskuse kaotanud, aga minul ei jõudnud see isegi välja kujuneda.  

Mitte keegi ei kuuluta, et tuleb osata naist kuulata. Täna öeldakse, et “ma ei ole mingi tallaalune, ära käi mulle ajudele!” Kõik. Siseneb madu, kes oskab naisega rääkida ja mees ei saa aru, kuidas ta oli ainult kaks tundi kodunt ära ja naine lõi juba sellise sisemise globaalse probleemi. Kui te täna ei taotle seda, et teiega räägitakse, siis te tapate endas järjekordselt naist, sest kui te ei saa siiralt rääkida lähedase inimesega, siis teil pole üksmeelt ja teie naiselik algus kannatab. Naiselik alge kasvab ainult siis, kui naist kuulatakse. Teda lihtsalt kuulatakse. Talle ei anta hinnangut, ei öelda, et ta seal ütles midagi valesti, teda lihtsalt kuulatakse ja võetakse vastu.  

Seetõttu ma täna tahaksin, et me analüüsiksime neid kahte sfääri. Seda te vajate kõikjal. Olete te abielus või mitte, aga kui te tahate endas naist arendada, siis teil on olemas lähedaste ring, kus peate arendama vastastikuseid suhteid. Kui teid selles lähedaste ringis naisena ei väärtustata, siis võibolla saab teist misjonär ja te õpite selle ära. 

Mul on sõbranna, kes samuti selles sfääris areneb. Ma mäletan, kuidas korra, kui me koos puhkasime, midagi juhtus ja me ärritasime teda. Tal oli ebamugav ja tema mees ütles midagi. Talle see ei meeldinud. Hästi, kui veel meie räägime, aga et mees veel midagi omalt poolt lisas. Ta tõusis püsti, suhtlemisoskus on puudulik, sõimas ja läks minema. Pärast tuli punaste põskedega tagasi ja ütles: “Palun ärge võtke isiklikult! See on minu probleem! Ma õpin! Ma lihtsalt ei oska rääkida! Lähen nüüd istun pool tundi ja tulen tagasi!” Ma olin vaimustuses! Milline tase!  

Mäletan kord kui rääkisin meeste osaduses ja puudutati mingit mulle valusat teemat. Ma hakkasin riidlema ja midagi seletama. Lõppu lisasin: “Mis teha mehed, ma olen naine. Aitäh, et ära kuulasite!” Mehe kõrgpilotaaž on see, kui ta on võimeline naist koos tema emotsioonidega aktsepteerima, siis ta on kaitstud. Selles on vägi!  

Teate, mis on perekond? See on kogu teie elu asi. Sellel terve elu kestval asjal on viljad: lapsed, tulevik ja põlvkonnad. Me peame püüdlema allika ja tõe poole. Pole oluline, mida tegid meie esivanemad. Oluline on, mida räägib Jumala Sõna. Me peame end nende standardite järgi kohandama. Kui naine teadvustab endale, et ta on naine, siis on lugu hoopis teine. Ma ei räägi, et peab olema hüsteeriline ja riidlema, aga kui teil pole suhtlemisoskust, siis alguses näeb see inetu välja. Pärast, kui naine õpib, et tema emotsioone aktsepteeritakse, siis ta lõdvestub ja lõpetab tõestamise. Me oleme sellised, kuna me püüame olla head mehed, aga see ei õnnestu meil, sest meil on kaks ajupoolkera, mis töötavad üheaegselt. Me ei saa olla mehed. Me ei saa kord emotsioone sisse lülitada, siis jälle loogikat. Meil töötab kõik koos. 

Kokkuvõtteks saime kahest väga olulisest asjast aru: 

1) Luu minu luust – ta hoolitseb teie eest nii nagu ta hoolitseb enda eest. Kui mõned mehed mind kuulavad, siis nad võivad mõelda, et nad ei hoolitse enda eest üldse. Seetõttu ei hoolitse ka oma naise eest. Aga las ma vastan teile. Teate kui hästi Jumal kõik tasakaalustas? Mees õpibki enda eest hoolitsema just siis, kui ta hoolitseb naise eest. Poissmehe korter ja naise korter on erinevad korterid, aga naise korteris on õdusam elada. Mehi vormitaksegi jumalameesteks, kui nad hoolitsevad naise eest. Lõpuks nad järeldavad, et kuule, tõesti nii peaks iseenda eest hoolitsema. Samamoodi meie, kui me tuleme kogudusse, õpime armastama inimesi selle läbi, et me hoolitseme nende eest ja hiljem saame aru, et ka enda eest on vaja hoolitseda. Hoolitsemine on väga oluline. 

Kui naine ei näe, et tema eest hoolitsetakse, siis ta ütleb: “Ma saan ise hakkama!” või mees ütleb: “Mine tee ise!” Naine, ära mine ja ära tee ise. Öelge talle: “Kui ma teen ise, siis ma varsti enam ei reageeri su häälele! Kui ma ise saan endale kõik anda, siis milleks mulle see, kes mind kutsub?” 

Aadam andis Eevale nime. 

Kui sulle mees ütleb: “Davai, mine tööle ja teeni ise endale raha!”  

siis vasta: “Kuule, ma ei taha oma kuulmisvõimet kaotada. Ma tahan kuulda su häält. Ära võta seda minult ära. Ma võin selle kõik endale ise võimaldada. Ma võin jõu kokku võtta. Teha endast üks tugev mees ja sulle tõestada, et ma olen sinu sarnane, aga siis ma varsti enam ei kuule sinu häält. Mulle ei lähe korda see, mida sa räägid, sest kes sa üldse selline oled?”  

“Ma olen su mees!” 

“Selle asja saab ära lahendada.” 

Mehe autoriteet seisneb selles, kui ta katab naist. Kui ta hoolitseb tema eest, siis naine kuuleb ta häält ja reageerib sellele. Mehed aga ütlevad, et naised on ahned. Ei! See on Jumala seadus. Maailm on nii korraldatud. Te kas alistute neile seadustele ja see on teile kasuks või eirate neid seadusi ja piinlete. Tehke ise oma valik!  

Teine asi, mis peitub selles salmis, on siirus ja usaldus. Kui te ei suuda olla siiras ja usaldada suhtes, siis sellest head ei tule. Varem või hiljem tabab selliseid suhteid krahh. Just sel hetkel lööb saatan jalaga meie ukse lahti, tuleb kodudesse ja hävitab kõik. Kas kaks lähevad mööda teed, kui nad ei ole ühel nõul? Mehelikus ja naiselikus alguses on suur vägi. Kui mehelik ja naiselik algus kohtuvad, siis see on Jumala ilming maapeal. Just sel hetkel ilmub Jumal ise. 

Miks on Jumal homoseksualismi vastu? Miks Ta selle kõik maha põletas? Seal on kaks ühesugust algust. Täna, kui naine elab koos mehega, aga naine on sunnitud tõestama, et ta on samasugune mees ja igaüks jookseb oma hääle järgi, siis sellised abielud on probleemsed.  

Naine ütleb mehe kohta: “Ta lesis seal diivanil, aga ma sain täiskasvanuks. Ma õppisin ja võtsin erinevaid koolitusi. Ma jooksen edasi!” 

Ta ei kuule mehe häält. Kui paljusid häid kristlaste peresid tabab krahh? Mees aga heitis diivanile pikali, kuna ta väsis naisega võistlemisest. Naine on tugevam. Seepärast Jumal annab naisele puuduse sellisest kattest. Kogu oma jõus on ta tugev ainult siis, kui on mehe kaitsega kaetud. Naise vägi ehitab üles. Kui naisel pole katet, siis ta hävitab. See on nagu tuli. Kui naist ei piirata, siis ta põletab kõik maha. See on nagu vesi, kui teda ei piirata, siis ta uputab kõik ära. 

Mõtiskleme selle üle. Laseme Jumala Vaimul meis tegutseda. Me ei tohi enam lubada naiseliku alguse hävitamist! Selgitage oma meestele: “See, et ma niiviisi reageerin, et ma olen emotsionaalne, on normaalne. Ma olen naine. Kuula mind lihtsalt ära. Kata mind! Istu mu kõrval ja kuula mind. Ma palun ära ainult mind hukka mõista!” Selles on vägi.  

Me suudame õpetada inimestele, kuidas naistesse õigesti suhtuda. See pole õige kui naine täna õpib, kuidas olla üks hea poiss. See hävitab kõik! Kui te arvate, et teie abielu päästab see, et võtate endale seitsmenda töö, siis ma ütlen teile, et te eksite. Teie abielu võib päästa see kui te lähete oma mehe juurde ja ütlete: “Jumal ütles, et Ta on võimeline mu kuulmise parandama. Ma olen võimeline alistuma ja järgnema sulle. Aga sul tuleb midagi teha.” Ja tasapisi andke talle teada, mida teil on vaja. Ta harjub, aga tal peavad olema ka boonused. Te peate reaalselt oma kõrvad puhastama.  

Kõige rohkem solvab mehi see, kui te mitte ei unustanud, aga teie kõrvad olid ummistunud. Miks olid teie kõrvad ummistunud? Kurtus. Te ei reageeri. Te olete unustanud, mida tähendab olla naine. Ma ei taha elada mehelikus alguses ja midagi kellelegi tõestada. Tahan kuulda Jumala häält. Väga paljud naised ei kuule Jumalat. Kõige hirmsam salm meie jaoks kui me suudame ise võidelda ja võita, on “sinu vägi seisneb rahulikult istumises.” Kui ma olen nii tugev, et ma suudan ise võidelda ja võita. Ma usun, et saabub aeg, mil Jumal tahab äratada meid naisi üles. Meis on suur vägi. Kõige olulisem on see välja kaevata, seda aktsepteerida, vastu võtta ja teisi õpetada. 

Kallis Jeesus, me palume puuduta meid. Puuduta naisi, kes on olnud sunnitud elama end tõestades. Puuduta ära põlatud  ja ära kasutatud naisi. Neid, keda ei usaldatud. Puuduta! Naine, kes on harjunud vales elama, peab seda normaalseks seisundiks, aga alguses see nii ei olnud. Jumal lõi mehe ja naise suhtesse siiruse. Täna on moes isegi petta teineteist ja võistelda selles, kes teisest paremini seda suudab teha. Ja nii me kaevame end veel sügavamale. Kallis Püha Vaim, palun Sind, las me olla võimelised vähemalt alguses Sind usaldama. Las me olla võimelised võtma vastu Sinu hoolitsus. Las me olla võimelised olema siirad ja ausad Sinu ees. Sünnita need oskused meie sees. Las tulla see suhtlemisoskus meie ellu. Las me naised ärgata unest. Las see naiselik algus olla Sinu väes. Las iga naine tunda ära Sinu hääle ja olla sõnakuulelik Sinu häälele. Kallis Jeesus las olla meie elus palju Sinu hoolitsust. Las kergendus tulla iga naise ellu, et me tunneksime neid tundeid siis, kui taevas meie eest hoolitseb, et meil oleks sel hetkel terav kuulmine, sest mida enam me ise enda eest hoolitseme, seda vähem me kuuleme Sinu häält. Sa ütlesid: “Ärge muretsege homse pärast!” Anna meile armu omada Sinuga nii lähedast kontakti, et suudaksime uskuda, et Sa oled hea ja võimeline meie eest hoolitsema. Ma palun Sind samuti, anna meile armu olla siirad. Mitte karta oma emotsioone, et me ei tuleks palvetuppa ja räägiks ilusaid asju Sinust, aga armu, et olla ausad. Kui on valus, siis nutta. Kui on lõbus, siis naerda. Kui on kibe, siis kurvastada. Aga olla ausad ja mitte mängida mängu. Aita meil end vaimses elus treenida selles, mis tähendab olla naine. Las Su üleloomulik rahu ja arm laskuda sellele maale. Ärata üles see naiselik algus ja las igaüks meist ärgata oma naiselikus loomuses. Sa lõid meid. Sul on teada kõik saladused. Tähendab, et see ongi see puudulik pusletükk täielikus ilus ja täielikus pildis. Issand, õnnista meid!