Eliase lugu: “Jumal valis mind”

Minu nimi on Elias. Olen sündinud ja kasvanud moslemi perekonnas Acehis. Aceh on Indoneesia suurima moslemite protsendiga linn.

Varem töötasin Ida-Acehis paberifirmas. Töötasin paberisulatamise alal, vana/kasutatud paberi ümbertöötlemisel uueks paberiks. Töötamise ajal meeldis mulle vanapaberil olevaid kirjutisi lugeda.

Ühel päeval võtsin kogemata koju paberi, millel oli kirjas: „Minule on antud kõik vägi taevas ja maa peal.” See lause tekitas minus uudishimu ja hoidsin seda paberit oma rahakotis.

Näitasin oma mošee imaamile paberit ja küsisin temalt selle kohta. Ta saatis mu minema ja vastas: „Seda paberit pole vaja uurida, sest see pole islami õpetus. Veelgi enam, kui on keegi, kellel on kogu võim, siis on see Muhamed.”

Tema vastus muutis mind veelgi uudishimulikumaks, sest Koraan ei kirjuta Muhamedist, et ta oleks sama võimas olend nagu Allah ise.

Ühel päeval läksin Ida-Acehi kirikusse selle kohta küsima. Pastorid ütlesid: “Me ei saa sulle öelda, sest meil on erinevad ideoloogiad.” Sain aru nende vastumeelsusest, sest nad kartsid, et ma reedan nende kiriku.

Mõni aasta hiljem sain ma tööd kauges linnas asuvas puiduettevõttes. Üks mu töökaaslane oli kristlane. Temaga vesteldes meenus mulle mõni aasta tagasi leitud kirjutis. Küsisin oma töökaaslaselt „võimuga mehe” kohta ja ta andis mulle väikese Piibli.

Hakkasin seda lugema ja sain peagi aru, et see inimene rääkis Jeesusest ja et see salm oli Matteuse 28:18. Ma olin üllatunud. Miks ma selle Jeesuse kohta käiva õpetuse otsa komistasin? Otsustasin, et pean kristluse kohta rohkem teada saama.

Hakkasin kohaliku kiriku pastori juures kristlikku usku õppima. Ta on preester, kes on pärit Acehist. Pärast kuuekuulist õppimist mind ristiti. Kohtusin ühe kristlasest õega ja me abiellusime. Kahjuks, kui võtsin omaks uue religiooni, katkestas perekond minuga sidemed mu kaugemate sugulaste surve tõttu.

Pärast seda, kui minust sai kristlane, kiusas mind taga mu endine kogukond ja perekond. Ükskord vedas sõber mu lähedalasuvasse metsa ja sidus seal kinni. Ta kuulas mind üle ja sundis ütlema shahadat ja lugema Koraani. Lugesin siis koraani araabia keeles ja kui nad nägid, et ma oskan koraani lugeda, lasid nad mu lõpuks lahti.

Astusin teoloogiakooli, et kristluse kohta rohkem teada saada ja sain teenistuskraadi. Täna teenin ma Acehi elanikke, kes juba usuvad Jeesusesse ja kasvatan neid evangelistideks meie moslemi enamusega kogukonnas.

Praegu elame Acehist kaugemal mu naise õe majas, sest ma ei saa enam Acehi piirkonnas elada. ICC andis meile hiljuti rahalist abi, et saaksime üürida seal maja, kus majutame mitut islamist ristiusku pöördunud kristlast.

Palun palvetage Eliase ja tema naise pärast.

Tekst ja foto: Elias’ Story: “God Chose Me” – International Christian Concern (persecution.org)

Kuidas mitte loobuda oma kutsumusest?

Kui sisenete oma kutsumusse, siis läheb kaua aega, enne kui Teil kõik õnnestub – raskused on vältimatud. Pealegi .....

Käib võitlus tõelise kutsumuse eest

Kui meie kogudus alles alustas, 1995. aastal, oli 800 inimese saalis umbes 20 inimest ja see kõik tundus .....

Te olete Minu kutsutud ja valitud rahvas, astjad Minu käes pühaks kasutamiseks

Ma olen kutsunud teid üles tegudele, millest olen maailma algusest peale rääkinud, tegudele, mis on täis tuld. Ma .....

Jumal kutsub teid üles neid “kristlikke” iidoleid oma elus kukutama

Ma ei räägi nüüd usklike kodu kaminal seisvast buddha kujust. Ma ei räägi kristlastest, kellel on kodus midagi .....

C. S. Lewise viimased päevad

C.S. Lewis suri 22. novembril 1963, paar päeva enne oma 65. sünnipäeva. Me kipume nägema Lewise surma, suhteliselt .....

“Kui sõda tungib su ellu kutsumata, siis muutub kõik.” Intervjuu pastori ja teoloogi Fjodor Raychinetsiga

Eelmisel nädalal viibisin Amsterdamis iga-aastasel Rahvusvahelise Baptisti Teoloogilise Uurimiskeskuse uurimiskollokviumil. Kohal viibinud teadlaste hulgas oli mu sõber Fjodor .....