Leslie Gerald King. Seersant, USA armee

Autorite märkus: Seadriftil Texase osariigis on üsna pikk ajalugu Psalmi 91 lubadustele tuginemises ja nende sõdurite turvalises koju jõudmises. See on järgmiste põlvkondade lugu II maailmasõja veterani Gerald McCowni lapselapselt. Nii on Psalm 91 mõjutanud sõdurite järgmist põlvkonda.

Terve esimese Iraaki lähetamise aasta jooksul oli tunda Jumala käe kaitset. Me ei olnud kaotanud ühtki sõdurit – keegi seltskonnast ei saanud viga, tegelikult ei saanud viga keegi, keda ma isiklikult tundsin. Tundsin sama kaitsekatet kõigi puhul, keda nägin.

Emotsionaalselt ei tundnud ma mingit elukaotust, mis tavaliselt sõjaga kaasneb. Kahekümnekolme aastaselt, sõtta suunduva noormehena, ootasin ma actionit. Siiski ei näinud ma ainsatki tapetut ega isegi surnukeha! Ma ei kogenud oma teenimise ajal sõja õudust, kuigi see oli Iraagi konfliktis väga levinud. Kiriku ja minu pere palvekate andis mulle hoopis teistsuguse lahingukogemuse. Mitte sellepärast, et me ei oleks ohtu näinud, vaid seepärast, et me nägime seda, kuid meid ja kõiki, keda me lahinguväljal teadsime, valdas turvatunne. Olime läbi sõja läinud ilma ühegi  kriimuta ja tundsime end kaitstuna ja rahulikuna kogu aeg!

See oli minu jaoks nii dramaatiline ja nii tõeline, et need olid ajad, mil nägin ühte oma sõpra ohus olevat ja seisin tema ette. Kaitse oli minu jaoks nii tõeline, et tundus nagu oleksin saanud käe välja sirutada ja seda puudutada.

Aprillis aga räägiti meie koju naasmisest ja midagi muutus. Tundus, et palve kate lahkus meie pealt. Ma tajusin ohtu, mida ma polnud kunagi varem tundnud ümbritseva suhtes. Isiklikult tundsin end hästi, kuid olin teadlik ohtudest, millega mind ümbritsevad inimesed mind ähvardavad. Kõik korraga lahvatas. Mõne päeva jooksul pärast seda, kui sain aru, et midagi on valesti, hakkasime minu kompaniis sõdureid kaotama, meil said varud otsa ja meie armee aega pikendati lahingute ägenemiste tõttu veel nelja kuu võrra. Meie vee- ja toiduratsioone kärbiti drastiliselt. Ma teadsin, et see, mida ma nende nädalate jooksul kogesin, ei tohiks juhtuda, sest mul oli tõotus! Minu pere ja kirik palvetasid 91 psalmi minu ja teiste kompaniiliikmete pärast.

Kui jõudsime kohta, kust sain koju helistada, hakkasin helistama kogudustele, kes olid pühendunud meie eest palvetama. Kui ma oma tädile ja onule helistasin, avastasid nad, et teadetetahvel, millel oli meie pilt, oli maha võetud. Leevendus oli rahvast võimust saanud, kui mõned sõdurid olid juba koju naasnud ja uudistes oli teatatud, et lõpp on näha; seetõttu olid palved vaibunud.

Kui küsisin teadetetahvli mahavõtmise kuupäeva, langes see kokku ajaga, mil ma Iraagis tajusin, et meie palvekattega on midagi valesti. Olles kuulnud meie sõjalise olukorra ägenemisest, pani kirik kohe meie pildid uuesti üles ja hakkas uuesti palavalt palvetama. Tulemused olid kohesed. Erinevus oli märgatav ja kaitse oli taas käegakatsutav. Sellest hetkest peale ei kaotanud meie kompanii enam ühtki sõdurit.

Kõik see andis mulle otsekohe tunnistuse sellest, mida tähendab see, kui inimesed palvetavad.

Meie esimesest peatuskohast Saksamaal saadeti meid kõiki erinevatesse suundadesse, kuid igaüks meist jõudis Iraagi Kuveidist ilma elusid kaotamata tagasi – palve kate läks meiega kaasa. Olen usklik, kes teab kindlalt, et sõdurid kogevad käegakatsutavat erinevust siis, kui inimesed nende eest palvetavad!

Katkend Peggy Joyce Ruthi ja Angelia Ruth Schumi raamatust “Psalm 91. God´s shield of protection. Military edition.”

Et ta Minusse on kiindunud, siis Ma päästan tema; Ma ülendan tema, sest ta tunneb Minu nime

Mitmed Iowa 113. ratsaväeüksuse sõdurid – Euroopa sõjas suurepäraselt võidelnud üksus– said ülestõusmispühadeks kaardid, mis avasid nende silmad. .....

Bataani surmamarsis ellujäänu. Lood, mis nõuavad jutustamist

John Marion Walker Armee Lennukorpuse Reamees 4. klass 35. õhusalga spetsialist 21. jälituseskadrill Bataani surmamarsis ellujäänu. Me kõik .....

LT. Kaplan Terry Sponzholz. Lood, mis nõuavad jutustamist

LT. Kaplan Terry Sponzholz "Christ Firefighters" President, Florida Citrus County. Olime jõudnud Code Two´ga  haiglasse (südameinfarkt), kui saime .....

Ta hüüab Mind appi ja Ma vastan temale

Ta hüüab Mind appi ja Ma vastan temale; Mina olen ta juures, kui ta on kitsikuses, Ma vabastan .....

Natside vangilaager

Teise maailmasõja ajal õppisid paljud inimesed Issandat tundma ja Teda usaldama. Üks nendest oli inglane, keda hoiti pikka .....

Jeff ja Melinda Phillips

Autori märkus: iga ema kardab telefonikõnet või kirja uudistega, mis muserdavad tema ülejäänud elu. Salm, mille iga vanem .....

Andrew Wommack (4)

Spetsialist, esimene klass, Vietnam. Teenisin  Vietnamis  1970. aasta jaanuarist 1971. aasta veebruari lõpuni. Töötasin 196. jalaväebrigaadis kaplani assistendina. .....

Kolonel James E. Agnew. Psalm 91 ja keemiarühm

Kui ma teenisin Kõrbetormi ajal esimese ratsaväediviisi toetusväejuhatuse kaplanina, kuulus mu töövaldkonda ka diviisi keemiarühm. Enne maasõja algust .....

Leitnant Carey H. Cash (3)

Raamatu "A table in the Presence" autor. Autorite märkus: Leitnant Carey H. Cash, Ameerika Ühendriikide mereväe kaplan, on .....

Kapten Nick Catechis, armee

Armee transpordiüksus Miracle, Iraak. Kay Gibson, Houstonis asuva "Marine Momsi" kaasasutaja. Umbes aasta tagasi kohtasin ma sõjaväelase ema .....