Ma ei tule kirikusse, sest seal on liiga palju silmakirjalikke!

Ma olen sellega nõus. Aga teate igal elualal on šarlatane. Osad neist on arstide seas. Kas te ütleksite: “Ma ei lähe enam kunagi arsti juurde, sest seal on šarlatanid!” Mõnes maakohas paneb müüja köögivilju kaaludes oma käe vargsi kaalule, et kaal oleks raskem. Kas ma siis ei osta enam köögivilju, kuna petetakse?

Mu abikaasa oli mõnda aega tagasi restoranis. Nad lisasid midagi tema arvele ja ta vaatas arvet ning sai aru, et ta pole seda tellinud. Ta läks ettekandja juurde ja küsis: “Mis juhtus? Ma ei ole neid asju tellinud.” Tema vastas: “Ma tean. Aga ühed inimesed olid enne teid ja nad jätsid arve tasumata. Me pidime selle ju kuhugi lisama?”

Minu isa oli piimafarmer. Seal, kus meie elasime, süüdistati piimafarmereid selles, et nad lisasid vett piima sisse. Kas see tähendab, et ma ei joo enam kunagi piima, kuna seda on veega lahjendatud?

Aga Pühakiri ütleb: “Me ei söanda endid nende sekka arvata või nendega kõrvutada, kes end ise teile soovitavad, aga need, kes ennast ise mõõdavad ja omavahel võrdlevad, ei ole targad. ” (inglisekeelne KJV tõlge)

Jumal mõistab hukka silmakirjatsejad! Jah! Aga see ei ole ettekääne sinu jaoks!

Kuna igas koguduses, kus ma olen käinud, on olnud silmakirjalikke usklikke. Kordan: igas kirikus. Kui sa leiad absoluutselt täiusliku kiriku ja liitud sellega, siis see muutub ebatäiuslikuks, sest me oleme kõik ebatäiuslikud.

Katkend Billy Grahami jutlusest “Excuse me, please.”